Strijkcentrale

De module 'strijkatelier' is ontworpen om het beheer van een strijkcentrale te vereenvoudigen en te automatiseren

Elke klant wordt geregistreerd en krijgt een uniek nummer (barcode). Elke ontvangen strijkmand wordt geïdentificeerd aan de hand van de barcode van de klant. De manden komen binnen via transporten of doordat de klant één of meerdere manden binnenbrengt in het atelier. Transporten gebeuren tussen vaste ophaalpunten ofwel worden de manden bij de klanten thuis opgehaald en teruggebracht.

Punten- of minutensysteem

Tijdens de installatie van D-Plan wordt geregistreerd of er gewerkt wordt met een punten- of minutensysteem.
Bij het puntensysteem moet de kost van ieder stuk kledij, witgoed, … bepaald worden. Aan de hand daarvan gebeurt een automatische berekening van het aantal dienstencheques dat de klant verschuldigd is voor een mand.
Bij het minutensysteem wordt een barcodescanner gebruikt voor een juiste tijdsregistratie. 

Het komt zelden voor dat een mand exact een aantal dienstencheques kost. Het verschil wordt bijgehouden als tegoed bij de klant of bij het strijkatelier.

Het aanmaken van een werkbon en het tellen van de mand

Bij elke binnenkomende mand, kan de klant opgezocht worden in het klantenbestand of via de persoonlijke barcode gescand.
De kledingstukken in de mand worden geteld of van ieder kledingstuk wordt de unieke barcode gescand.
De werkbon wordt afgedrukt en in de mand gelegd. Op de bon is vermeld welke kledingstukken op een kapstok gehangen moeten worden, alsook het aantal kledingstukken per kapstok en is aangeduid of de mand al dan niet terug op transport moet.

Tijdsregistratie

Hoe lang een werknemer aan een mand heeft gewerkt, kan geregistreerd worden met een barcodescanner. Het registreren gebeurt als volgt: de werknemer scant de unieke code van de werkbon, zijn persoonlijke code en de juiste werkcode (start, pauze, stop).
Het is ook mogelijk om manueel de tijd in te geven die een werknemer nodig heeft gehad.

SMS

Wanneer een strijkmand is afgewerkt, kan de klant via SMS op de hoogte gebracht worden dat de mand kan worden opgehaald. Voor het SMS-bericht kan een standaardsjabloon met een vaste SMS-tekst gedefinieerd worden. Het tijdstip van verzenden van de SMS voor manden met transport kan ingesteld worden : wanneer de mand is afgewerkt of wanneer de mand 'op transport' wordt geplaatst.

Ontvangen van dienstencheques

Je kan manueel ingeven hoeveel dienstencheques een klant heeft afgegeven voor een bepaalde werkbon. Of je kan met een barcodescanner de cheques scannen. Op die manier wordt een dienstencheque, door zijn uniek nummer, gekoppeld aan een werkbon.

Beheren van transporten

In D-Plan kunnen verschillende transporten beheerd worden. Het transport kan plaatsvinden tussen vaste ophaalpunten en het strijkatelier. Er kunnen ook afspraken vastgelegd worden om bij de klant thuis de strijk te halen en terug te brengen.
Manden die binnenkomen via transport worden op dezelfde manier verwerkt alsof de klant ze persoonlijk binnenbrengt. Op de werkbon wordt duidelijk aangegeven dat de mand, als ze klaar is, opnieuw mee terug moet met het transport. Het is ook mogelijk om aan te geven dat de klant de mand komt ophalen in het strijkatelier.
Een uitgaand transport kan manden van verschillende binnengekomen transporten bevatten zodat een efficiënte dienstverlening verzekerd is.

Rapporten

Verschillende rapporten maken het mogelijk om de werking van uw strijkatelier op te volgen. Gegevens omtrent omzet en rendement worden overzichtelijk weergegeven.

Waarom kiezen voor D-Plan

  • Een op maat gemaakt pakket, ontwikkeld vanuit de praktijk
  • Gebruiksvriendelijke interface
  • Beheer van transporten
  • Scannen van papieren dienstencheques
  • Export/import van elektronische dienstencheques naar/vanuit Sodexo
  • Controle op de vervaldatum van dienstencheques
  • Toegankelijke helpdesk
  • Regelmatige updates via remote install
  • Individuele opleiding bij u op kantoor

… geen bijkomend werk maar een verademing …

Meer info?
Bel ons! +32 473 57 55 97 * Mail ons! advies@advani.be